Det går alltid et tog

Jeg har blitt glad i toget, spesielt det toget som går 0735 fra Levanger til Steinkjer. Jeg kommer fram på jobb i passe tid, og får en bonus på 20 min lykkelig togsøvn. Det er verdt en biltur på 8 km i motsatt retning først, ettersom toget ikke akkurat stopper på Hojemsmoen. På turen tilbake hender det faktisk også at jeg tar en liten ettermiddagsdupp.

Og siden jeg tenker å ta litt tog dette året har jeg også gått til innkjøp av kundekort hos NSB, et kundekort som selv om det skal gi 30 % rabatt ikke gjør det i Trøndelag fordi "dette er ikke NSB" i følge billettselgeren. Det gir en rabatt på 13 kr fra Levanger til Steinkjer (18%), 12 kr fra Verdal til Steinkjer (21 %) og visstnok bare 8 kr fra Steinkjer til Trondheim (5 % !). Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønte hvorfor. Vel vel.

I går var 0735 fra Levanger litt tidlig for meg, men det fine er at jeg kan ta igjen samme tog på Verdal kl 0752 i stedet. Da blir det en biltur på 10 km først, men derimot i riktig retning. Og på Verdal kan man parkere på stasjonen. Det blir riktignok bare 10-15 min søvn på denne turen, men det veies opp av at jeg kan stå opp litt seinere :-)

På turen tilbake til Verdal i går ble det en bitteliten høneblund igjen. Problemet da var at de vissnok hadde bestemt seg for å la være å annonsere alle stasjonene. Vanligvis pleier jeg å irritere meg over at de roper "første stopp Røøøra, avstigning høøøyre side" og forstyrrer meg i skjønnhetssøvnen. Men da jeg i går våknet av  "neste stopp Bergsgrav, på venstre side" ble jeg noe forskrekket. Etter noen sekunders fundering innså jeg at Verdal (og bilen på parkeringsplassen) var passert uten at jeg hadde lagt merke til det...  Kjempesmart å sovne! Var på vei til å hoppe av der og da men kom på at å stå på et ingenmannssted som Bergsgrav ikke var så fristende i regnværet så jeg ble med til Levanger. Der måtte jeg så slå i hjel en halvtime før jeg hoppet på nordgående tog tilbake til Verdal.... Først en time etter at jeg skulle ha gått av på Verdal kom jeg dit igjen. Og da var så mye av kvelden gått at jeg likegodt kunne bruke resten av den i svømmehallen på Verdal. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

I morgen tar jeg toget igjen :-) Snork.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits