Forbrukerinspektøren

I går brukte jeg mye penger på ting som jeg strengt tatt ikke trengte, og ble litt overrasket over meg selv. Vanligvis pleier jeg å være ganske så fornøyd når jeg har kjøpt noe nytt, men denne gangen satt det en liten fyr på skulderen min og sa at hvis alle skulle forbruke sånn (noe sikkert mange gjør) så er det ikke rart verden blir som den blir. Så tenkte jeg på at før i tiden var det vel bare på julaften og bursdagen sin en fikk så mye til seg selv.

Vel vel. Det dreide seg om en del undertøy fra KappAhl (ca kr 600), diverse greier fra Body Shop (kr 400), tre filmer og en CD fra Platekompaniet (kr 500). Og en bok til kr 49. I tillegg har jeg bestilt et par bøker på nett som antakelig dukker opp i dag (kr 450).

Kanskje ikke de verste summene verden har sett, men grunnen til at jeg tenkte litt over det er nok at forbruket mitt har steget en del etter at jeg begynte å få nettolønninger på 17-18000 pr mnd i stedet for Lånekassens 8000. Dessuten har jeg fått det for meg at hvis jeg er i Trondheim så må jeg jo få lov å shoppe litt, ettersom jeg ikke er der så ofte liksom. Og er jeg der må jeg jo også få lov til å spise på restaurant eller gå på kafé, siden vi er så dårlig stelt med det her i Levanger. Jeg har på en måte fått litt sånn hig etter luksus, har hele tiden lyst å unne meg ett eller annet. Ikke bare når jeg er i Trondheim heller, jeg har lyst til å spise på kafé nesten hver dag jeg! Men jeg gjør jo ikke det da...

Det er nok lille Øyfrid 6 år som snakker til meg, den gangen da jeg sparte omtrent alle penger jeg fikk, kjøpte godterier bare for halvparten av beløpet, aldri maste om å få noe når vi var i butikkene. Jeg trenger kanskje ikke å høre på henne hele tiden, men ingen har nok vondt av om jeg spør meg selv to ganger før jeg går på IKEA eller andre "oi, den trenger vi jo!"-butikker neste gang.

2 kommentarer

L

20.feb.2007 kl.11:22

"Oi, den trenger vi jo!"-butikker er farlige for lommeboka, men ååå så gøy å komme heim og pakka ut av posane :)

Kafé- og restaurantbesøk er ikkje luksus, men rett og slett nødvendig innimellom. Faktisk ganske ofte, syns eg :)

25.feb.2007 kl.02:32

herregud..vær nu ikke så....snusfornuftig. nyt livet. d e snart over.

Skriv en ny kommentar

hits