Jammen så gjør noe da! (Note to self)

En av mine dårligste egenskaper er at jeg ikke alltid er så veldig effektiv, men velger å utsette ting og sose bort tiden med å gjøre ingenting i stedet for å sette i gang med alt jeg skulle gjort. Ikke få ganger har jeg dermed måttet hive meg rundt i siste liten og gjøre alt på en gang, som jeg egentlig kunne gjort for lenge siden, eller gått glipp av noe fordi jeg ikke var rask nok på avtrekkern. Jeg tenkte at når jeg fikk barn, da var det slutt på dette tullet. DA måtte jeg bare stå på. Men nei. Fortsatt kan jeg sitte og sulle bort den tiden Gaute sover, spesielt om jeg er på nett, jeg utsetter gjøremål og det går dager uten at jeg har utrettet noe. Vel. Nå kan jeg jo skylde litt på at en baby tar mye tid, og når han er våken er det ganske vanskelig å få gjort så mye annet enn å underholde ham, mate, stelle, trille osv osv. Men innimellom er det jo faktisk en del ledig tid. Jeg har jo bare ett barn enda, og han sover mye og er fortsatt ikke så mobil av seg. Kjenner at jeg blir litt irritert på meg selv når den ledige tiden ikke blir brukt til noe fornuftig likevel.... Men når det er sagt, så føler jeg ikke at jeg har en masse tid til å lese bøker, skrive lange intellektuelle blogginnlegg, gå på kafé, bake, trene, strikke(!), tenke interiør og pusse opp huset, ordne i hagen, plukke bær, gå tur og slikt. Som andre mammer tydeligvis gjør. I det siste har Gautes sovetid på formiddagen blitt min sovetid også. Seinere på dagen rekker jeg kanskje en klesvask, litt matlaging, og så er det på'n igjen neste gang han våkner.

Derfor blir jeg ofte litt forbauset over andre mammablogger, som er fulle av matoppskrifter, strikking, hus og hage, kaffe latte og nyte livet-innlegg, mote, barnebøker, masse oppbyggelige barneaktiviteter, jobb, nyheter osv osv. Og der det ikke bare er ett, men flere barn inni bildet. Hmmm. Det hjalp ikke å få barn altså. Jeg er fortsatt like ineffektiv og sosete. Det er meg, og ikke tiden det er noe i veien med... Sukk.

(Vel, etter at Gaute kom inn i bildet må jeg jo si at jeg synes jeg gjør mer enn før. Og at det er lite sosetid igjen. Men læl!)

Én kommentar

Innfløtta libygg

15.aug.2009 kl.21:03

Dette hørtes dessverre altfor kjent ut. Må bare skrive om et stort sjokk jeg fikk her en dag, appropås disse sprekkfulle bloggene som bare oser av energi og effektivitet. Ei dame som jeg traff som fortalte at hun ikke hadde fått gjort det hun tenkt siden sist - men så på bloggen så står det beskrevet at hun har gjort det!!! Så ikke stol på alle de andre bloggene! :)

Skriv en ny kommentar

hits