Blaff fra den virkelige verden

Jeg har nå vært ute av mammabobla opptil flere ganger i det siste, og da innom på jobb igjen. Mest på besøk, men også for å bidra bittelitt. Jeg må innrømme at jeg jo føler et visst samvittighetsnag overfor denne bedriften som så sårt trengte en informasjonsansvarlig, og fikk en i 6 uker før hun forsvant ut i barselpermisjon.... Nå er jeg jo i min fulle rett, men det er ikke bare en stor bedrift-"ting" å forholde seg til, det er mennesker bak og en vil selvsagt vise seg fleksibel.

Da jeg ble ansatt var jeg med på at jeg kunne tenke meg å starte opp litt gradvis underveis i permisjonen. Det kunne også være en fordel for meg, f.eks. ved at jeg kan benytte meg av fleksibelt uttak av foreldrepenger. I et vanlig løp ville min del av permisjonen faktisk utløpe 18. juni. Så har vi 6 ukers fedrekvote som Arnulv kan få der jeg også har lov til å være hjemme men uten lønn. Da ville moroa vært over 3. august. Begynner jeg gradvis derimot, kan jeg få strukket permisjonen til oktober/november om jeg er heldig, men det betyr også at jeg må være delvis i jobb helt til da. Og jeg har sagt at fra mars/april kan jeg prøve meg litt, kanskje 20-30 %.

Det var veldig gøy å være tilbake på kontoret igjen og prate fagstoff. Og jeg kom på mange ting som jeg kan tenke meg å jobbe med. Jeg håper bare ikke at det blir en klamp om foten, at jeg må sitte med konstant dårlig samvittighet eller at jeg ikke klarer å begrense hva jeg sier ja til å ta på meg der. Og så kjenner jeg at det er litt skummelt å skulle gi fra seg denne friheten jeg nå har fått av velferdsstaten - å kunne konsentrere meg fullt og helt om en baby i noen måneder til. Men samtidig vil en gradering av permisjonen gjøre at vi slipper å sende Gaute i barnehage altfor tidlig, og at jeg ikke må rett inn i en 100 % sjokkstilling til høsten.

Så det går mot at jeg skal få sitte litt på kontorstolen igjen om et par måneder. Med skrekkblandet fryd.

Én kommentar

Guro Aurora Viktoria

22.jan.2009 kl.13:41

Du har fått en bloggpris! hentes på bloggen min ;)

Skriv en ny kommentar

hits