Nytt år

Jul og nyttårsfeiring er unnagjort og hverdagen tok oss plutselig her. Jeg tror aldri jeg har hatt en så sosial jul før, har hatt besøk og vært på besøk omtrent hver eneste dag. Andre gang i livet jeg feirer jul utenfor Vadsø så det var jo litt rart. Men jul var det likevel, bare på en annen måte, og jeg liker denne type jul også. Det sosiale er jo mye takket være en ivrig svigermor som sørger for å invitere både slekt og venner hjem til seg og da blir jo vi alltid med på lasset. I tillegg tok vi turen til Steinkjer for å treffe søskenbarn og deres unger, begynner jo å bli mye barn i familien nå og det er virkelig kjempetrivelig at vi kan ha kontakt med hverandre da. Så hender det at noen bare stikker innom her uanmeldt på dagtid også, som i går, og det er jo supert for en hjemmemamma.

Men hverdag ble det nå, jeg må lage middager selv igjen, og bidra til orden i huset. Og komme litt i gang med forskjellige aktiviteter. Det blir jo stort sett babygreier på meg, med barselgrupper, babysvømming etc, men kroppen skriker etter litt oppstramming nå og det spørs vel om jeg skal tørke støv av 3T-medlemsskapet mitt. Dessverre la de ned mor/barn-timen, men det ser ut til at de har noen lavintensitetstimer jeg kan starte med.... Og barnepass finnes der, så timer vi det med amming skulle det vel gå an.

Snart skal vi ut på vår første flytur Gaute og jeg, det blir spennende. Den går til Vadsø såklart, en reise som jeg nå er spesielt irritert over er så ekstremt lang og dyr! For et pes det var å finne datoer som passet både lommebok og reiserute.... Vil jo helst unngå å reise kl 6 om morgenen eller ankomme kl ett om natta med en liten baby. Hvorfor i vide verden skal det koste 2 sydenturer å reise nordover fra Trondheim, når en kan reise sørover for nesten en tidel av prisen!?!! Det er så urettferdig. Kjære Norwegian, hva med en rute fra Trondheim til Kirkenes? Det hadde vært noe. Heldigvis har Yngvild bosatt seg i Levanger nå for en liten stund, så får vi iallefall truffet henne litt oftere, uten noen lange flyturer. Og jeg er glad for at vi bor på samme sted som ett av besteforeldreparene i allefall. 

Gaute utvikler seg rasende fort og det er utrolig å tenke på hvor mye som kommer til å skje i løpet av 2009. Han skal begynne å spise annen mat, krype, bable, sitte, kanskje til og med gå. Det blir antakelig ammeslutt en gang, jeg skal begynne på jobb og kanskje må han i barnehage før vi skriver 2010... Og det er nå jeg virkelig har begynt å skjønne at jeg er mamma og nyte det ordentlig. Nå får vi skikkelig kontakt med ham og masse respons, det er gøy! Jeg begynner å forstå signalene hans bedre og er litt mer avslappet på alle måter. Gleder meg til fortsettelsen!

God nytt år alle sammen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits