Mammating

Nåja, jeg kapitulerer og skriver om babygreier her og. Kanskje det er noen der ute som synes det er spennende? Jeg leser jo gjerne mammablogger for å få litt info. Dessuten er jo dette en blogg om meg og mitt, og jeg er jo mamma.

Har for en gangs skyld hatt ganske god tid til nettnerding i dag ettersom Gaute har funnet seg en ny soveplass i den gamle brukte vogna som jeg først nå kom på at jeg jo kunne ha som innendørsvogn. Han sover best i vogn men det er ikke hver dag at det passer mammaen å gå ut på trilletur. Så i dag er det trilletur på kjøkkenet... Og jeg har full oversikt og behøver ikke å løpe ut for å sjekke om han er våken hvert 5. minutt (Jada, jeg vet det finnes noe som heter babycall, jeg ønsker meg det til jul). I tillegg har vi omsider investert i vippestol, som han kan sitte i en stund og underholde seg selv eller sitte her sammen med meg.

Tida går og Gaute blir større og større og forandrer seg stadig. Et tema en ammende mor stadig vender tilbake til, er vel søvn og amming om natta. Da er det kjekt å lese hvordan andre har det. Og innse at man selv har det ganske greit, selv om en tror en sliter med noe. For i starten var Gaute aller flinkest til å spise om natta, da våknet han ca hver 3. time, sugde godt og effektivt på begge bryst og sovna igjen. Jeg løfta ham over i senga si igjen og han sov godt. Ganske tidlig begynte han å overraske med noen veldig lange søvnøkter på 5-6 opptil 7 timer, som første gang fikk meg til å reagere omtrent slik... Men nå er det stort sett 5 timer sammenhengende søvn på natta, av og til mer, og skuffet mamma når det er mindre. Når han skal ha mat om natta derimot, bryr han seg ikke om å fullføre måltidet skikkelig, han er nemlig aaaltfor trøtt. I stedet spiser han bare litt, sovner, og våkner igjen etter en time eller to og vil ha mer, og prosessen gjentar seg. Hvis jeg orker, driver jeg og vekker ham opp og får i ham litt til, men han er nesten helt i koma. Dog, et ganske effektivt vekkemiddel er å legge ham tilbake i senga si.... Noe jeg egentlig tenkte å gjøre når han skal sove. Heldigvis skjer dette stort sett på morgenkvisten, når vi bare har et par timer igjen i senga før det egentlig er på tide å stå opp.

Men når jeg da leser om eldre babyer som fortsatt skal ha mat hver 2.-3. time om natta, skjønner jeg at vi har det ganske greit. Da gjenstår det bare å lære denne gutten å sovne før kl 22....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits