Ingen sak å snu

Ja, så har jeg prøvd den berømte snuoperasjonen og den var vellykka! Så nå er gutten på rett kjøl der inne og klar til å brøyte seg ut med hodet først. Selv om jeg har litt lite bekken skulle det gå bra, men man kan jo aldri vite. Jordmora la ikke skjul på at jeg var mindre enn vanlig men at de skulle være obs på det. Ja ja, vi får ta det som det kommer.

Hele seansen i går tok til sammen et par timer, men da gikk alt utenom et par minutter ut på å ligge med CTG og fosterlydmonitor (?) på for å sjekke at alt var bra der inne. Fikk også drypp av noe slag og gikk for første gang i mitt liv rundt med en sånn venflon i handa og en sykepleier bak meg som bar den der beholderen. Da det var klart for selve vendinga gikk vi inn på ultralydrommet og en tysk gynekolog sto klar med en hærskare nysgjerrige tilskuere. En sykepleierstudent, en turnuslege, en assistentlege pluss jordmora. Litt morsomt da, jeg skapte noe uvanlig i arbeidsdagen deres. Etter en rask klemming på magen mente gynekologen at han lå med ryggen mot venstre, og det stemte på en prikk. Så tok hun noen grepa tak i magen min, rundt hodet og rumpa på babyen og begynte å vri. Det gjorde ganske vondt, men på en annen måte enn forventet. Det var som om noen klep hardt hardt i huden på magen, noe hun da også gjorde. Brukte virkelig muskler! Bra hun hadde klippet neglene! Jeg kjente godt at babyen flytta på seg, etter en liten stund var det et tydelig hode i sida mi. Utrolig rart! Og så fortsatte hun litt til og jeg prøvde å ta meg sammen så godt jeg kunne. Og plopp, så mente hun det var greit. På med ultralyd og der var hodet ned! Helt utrolig! Det tok vel til sammen et minutt eller to.

Virker som junior er ganske fornøyd med sin nye tilværelse, eller kanskje veldig overraska, for han romsterer og styrer der inne som aldri før. Hele magen min flytter seg fra side til side. Men jeg tror ikke han klarer å snu seg igjen, det virka veldig vanskelig å få til uten hjelp.

Nå har jeg endelig gått ut i permisjon og det har hittil vært veldig bra. Kan ligge så lenge jeg vil om morgenen og sysle med koselige ting på dagtid. Har en del å ordne ifb med orkesteret enda, så dagen i dag har mest gått til det. Ellers er Marit og Emanuel på besøk og jeg og Emanuel har kosa oss med tegneserier, skogstur, film og kakao i kveld. Han er jo ikke så verst den gutten, ikke bare i hundre hele tiden. Fant ut at han ville synge til magen min og greier :-)

Da skal jeg bruke resten av tida på å bygge rede her. Fortsatt litt å få i orden, men vi nærmer oss!

Én kommentar

Veronica

30.sep.2008 kl.21:24

Oj, godt at det gikk bra! Enn at man kan gjør sånt?! Ta tak å snu. Snedig. Du får kos dæ den siste tida :)

Skriv en ny kommentar

hits