En sommer er over...

Og den har visst forblitt ukommentert i bloggen her inntil nå. Huff. Ferien ble jo stort sett brukt i Vadsø, med diverse Varangeropplevelser som sjømatfestival, turmarsj i Kiberg (!), Ekkerøy, Varangerlam, og ikke minst Varangerfestival! Jeg jobba frivillig på billettkontoret og på et par konserter, og fikk dermed med meg masse festivalstemning og 6 konserter for den nette sum av 100 kroner :-)

Når man ikke lenger bor i Vadsø er det rart å komme tilbake og se at livet ruller og går der slik det gjorde før, uten at man får delta i det. Blir litt nostalgisk og mimrer tilbake til det livet man hadde, det man var med på og ender opp med å kjøpe "souvenirer" fra fortiden. En tidligere musikklærer som har gitt ut CD og visebok f.eks. Men ting har jo forandret seg i Vadsø også, og mye nytt er kommet til.

Dagen etter returen fra nord var det klart for min første arbeidsdag hos Innherred Renovasjon. Og her har jeg vært i tre uker nå. Har fått mange små nyttige oppgaver som er greie for å bli kjent med bedriften. Men det store bildet mangler jeg enda. Nå er det ikke så lurt om jeg setter i gang med store prosjekter når jeg snart skal ut i permisjon, så vi har funnet ut at jeg heller bruker tida nå til å bli kjent og så kan jeg legge de store strategiene seinere... Det passer meg bra nå som tankene har en tendens til å dreie seg om mye annet også, og det er enklest å konsentrere seg om de mest konkrete oppgavene. Jeg har i alle fall blitt veldig godt tatt i mot og folk er kjempehyggelige. Lurer litt på hva de forventer av meg, men det finner jeg vel snart ut.
Ellers er det jo veldig fint å kun kjøre 15 min om morran og slutte kl tre!

I mellomtiden har også magen vokst litt mer. Men enda er den absolutt til å leve med og hemmer meg ikke så mye. Blir litt sliten i rygg og bekken av å stå lenge, og kondisen er på et lavmål, men ellers er det lite plager med denne tilstanden. Må vel tro jeg har vært heldig. Nå har jeg ikke akkurat bedrevet så mye fysisk tungt arbeid akkurat, saken hadde sikkert vært annerledes om jeg hadde en annen type jobb. Jeg har i allefall fått fritak for fjøset nå da, selv om jeg sikkert skulle klart å bidra litt der enda en stund.
Det merkes at lillegutt har fått det noe trangere, i stedet for lette spark er det nå mer ålende bevegelser og dytting med enten hender eller føtter. Ganske spesiell opplevelse, noen som grafser i deg fra innsiden. Det er lett å kjenne utenpå hvor han er, og vi kan av og til få tak på en hånd eller en fot. Mye tyder på at han ligger med hodet opp fortsatt, det er en rund og hard ball øverst i magen min og der er den stort sett hele tida. Det kan jo være rumpa da, men jeg tror ikke det egentlig. Hvis ikke legen kjenner at han er opp ned på neste kontroll, blir det ultralyd for å evt konstatere seteleie... Men det er enda ikke for seint å snu ;-)

Nå er det sånn at ingen ser ut til å kunne forholde seg til meg uten å ta magen i betraktning, og nesten uansett hvilken samtale en har så kommer vi innpå graviditet og baby. Stort sett bare koselig, alle blir så positive og hyggelige når de ser deg. Men jeg begynner å bli litt lei av å gjenta i det uendelige når termin er og at jeg har det bare bra.... Har sluppet unna rare kommentarer da, om størrelse osv. Kun en gang var det noen som kommenterte at "du er jo diiiger nå allerede" (uke 26) for å si nå (uke 34) at "har du ikke vokst siden sist?".  Jau da.

Nå stresser vi litt med at vi ikke har så mye på plass enda. F.eks. vogn. Det er ikke enkelt skulle det vise seg! Det finnes en drøss med ulike vogner og alle har de små ulikheter og forskjellige funksjoner for ditt og datt. Noen er store og kan brukes lenge, men tunge, andre er lette og greie og håndtere men dermed med mindre plass, så er det forskjellige typer fjæring, punkteringsfrie hjul, svingbare hjul, easyfix-feste, vognposer som følger med eller ikke, størrelse på handlekurv, compact chassis etc etc. Det er til å bli gal av. Jeg har jammen brukt mye tid på å sette meg inn i alt dette, og har vært innom et par-tre modeller jeg trodde var perfekte. Men når man prøver dem i butikken er de ikke så perfekte likevel. Vi har for det meste sett etter brukt, ettersom jeg synes det er litt voldsomt å skulle bruke 7000 kroner på en vogn! Men nå kan det hende det blir en mellomting. Og akkurat i dag står det mellom denne (med citybag) og denne. Skulle det være noen der ute med erfaring så legg gjerne igjen en kommentar ;-)

Vi har i alle fall skaffet bilstol, vogge/seng og voksipose så langt. Det er jo en begynnelse.

Vel, det var oppsummeringen. Skal prøve å få lagt ut litt bilder her også etterhvert.

4 kommentarer

Cruella

01.sep.2008 kl.09:23

når det gjelder barnevogn, bare ta en som kan trille å e grei å håndtere, alt anna e unødig egentlig. ^^
Forøvrig, e det 1.ste september å det sner i vadsø -_-

jaja, vi vet kor vi bor, men det suger alikavel. Ha en fin dag, så snakkes vi vel. :)

Guro S

03.sep.2008 kl.11:20

hei!
Alma har emaljunga duo, altså den andre linken din. Den e kjempefin! Veldig lett å håndter, stor bag som vi har brukt helt til no. å sportsvogndelen e å veldig praktisk. alt i alt, veldig fornøyd med den! :)

Guro S

03.sep.2008 kl.11:21

åsså en liten ting til, voksiposen får god plass i både bag og sportsvogndelen :) mang av de vognan vi kikka på va veldig trang når en hadd en voksipose nedi.

Yngvild

03.sep.2008 kl.14:57

hihi mødre i mellom... kan æ få se det bildet snart????

Skriv en ny kommentar

hits