Å fly er like spennende hver gang

Denne gangen skulle det gå over et døgn fra jeg satt meg på toget på Levanger til jeg var hjemme i Vadsø. Jeg hadde vel mine mistanker ettersom jeg hadde hørt værmeldingen om stormen i Nord-Norge og jeg hadde det aller siste flyet fra Alta til Vadsø om kvelden. Slik jeg hadde i sommer også, og det endte med overnatting i Alta og buss fra Kirkenes.

Denne gangen skulle jeg fly via Oslo, men jeg fløy heldigvis før det ble fullstendig kaos der. Oslo-Alta var likevel to timer forsinket pga været i nord, og da vi landet i Tromsø ved midnatt skulle flyet mitt allerede ha gått fra Alta så jeg hadde belaget meg på en natt der uansett. Men været i Alta var for dårlig til at vi kunne fly dit, så alle passasjerene ble sendt på hotell i Tromsø i stedet med beskjed om at det ble nytt fly neste morgen. Vel, når 140 passasjerer ankommer SAS-hotellet i Tromsø og det tar flere minutter å sjekke inn hver enkelt, kan en raskt regne ut at vi som var bakerst i køen sto der leeenge. Halv tre på natta hadde jeg fått meg et rom, som jeg delte med en annen passasjer. Halv sju sto vi opp igjen og dro til flyplassen. Der ble personalet nokså overrasket over at det faktisk var 17 passasjerer som skulle videre fra Alta - hmmm, alle fly var jo fulle. Også de fra Tromsø. Kanskje vi ville ta Hurtigruta? Som ikke har kommet seg i land i Kirkenes på en uke? Og som hadde tatt 36 timer fra Tromsø?

Det endte med at vi fløy til Alta og fikk buss derfra. 50 mil gjennom Finnmark gikk i grunnen greit, felles skjebne gir felles trøst og de fleste så det humoristiske i det. Heldigvis hadde jeg også god tid og det er enda et par dager til jul og en uke igjen av juleferien. Håper uansett flyturen tilbake går bedre.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits