Tid er penger

Ofte er det sånn at jo mindre tid, jo mer penger. Det er vanligere enn det motsatte synes jeg. Skal man gjøre ting raskt, må man ofte akseptere en høyere pris. Og at det skal betale seg tilbake i den sparte tiden er ikke alltid tilfelle. Skal man bestille flybilletter er jo disse som kjent mye billigere om man gjør dette to måneder før avreise enn to dager før.  Og ta for eksempel folk som reiser mye i jobben, de dukker opp på flyplassen 20 min før flyet går og går rett på flyet, de har jo en fullprisbillett som koster tre ganger så mye som billigbilletten der du må møte opp 30 min før... Og vel framme på Gardermoen tar du flytoget selvsagt, som koster dobbelt så mye som flybussen og vanlig tog. Du sparer 20 minutter kanskje. Har ekstra dårlig tid tar du en taxi, som koster tre ganger så mye som flytoget men kjører deg til døra så da sparer du 5-6 minutter til.

Nå kan det jo hende at disse menneskene har så høy lønn at deres minutter koster en del for bedriften. Men slik er det ikke når Øyfrid skal kjøpe seg kjole til å ha på i bryllup i Ecuador, to dager før hun reiser til Ecuador. Den dagen er hun heldigvis i Oslo med jobb og satser alt på butikkene der. Men hun har bare to-tre timer på seg, og må dermed gå for det første og beste valget som byr seg. Det er Dolla Rosa på Gunerius, et sted som ikke er kjent for billige kjoler kanskje. Finner en kjole, men den er selvsagt for lang. Den kan legges opp av butikkens skredder på Tøyen, men vanligvis på en ukes bestilling. Men et unntak kan gjøres for travle jenter. Avgårde til sydamen, hun legger opp på en time, mer penger ut av lommeboka men kjolen er ferdig! Selv om Øyfrid må vinke farvel til dobbelt så mange tusenlapper som hun hadde sett for seg at dette skulle koste... ja ja.

Da er det en time til flyet skal gå, og buss tilbake til Jernbanetorget, spurt til flytogterminalen, har ikke tid å kjøpe billett og innser at det ved ankomst Gardermoen vil belastes en billettpris fra Asker.  Ja ja. Sparte jo et par minutter på det....

Ankomst Gardermoen 15 min før flyet skal gå, da er det ikke flere måter å kjøpe tid på annet enn å løpe. Og jammen gikk det ikke bra, vel gjennom sikkerhetskontrollen står folk i kø for å gå ombord på flyet mitt! Denne gangen hadde jeg fullprisbillett og ingen bagasje, og kunne dermed løpe rett til utgangen.

Men.... jeg hadde kanskje spart meg en del stress og litt penger hvis jeg hadde gjort unna dette for en måned siden, i Trondheim kanskje. Eller sist jeg var i Oslo....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits